Ik ben Caroline van den Berg

Mijn passie is om kinderen en jongeren in beweging te krijgen. Om ze te laten zien wie zij echt zijn. Op de middelbare school, had ik interesse in meerdere studies: psychologie en fysiotherapie. Ik ben fysiotherapie gaan studeren en daarna heb ik mij gespecialiseerd in kinderfysiotherapie.

Mijn verhaal

Als kinderfysiotherapeut heb ik gewerkt in het speciaal onderwijs, kinderrevalidatie en fysiotherapiepraktijk. Hier heb ik veel gezien en meegemaakt. Ingrijpende levensgebeurtenissen. Je hoort als ouder of als kind dat er iets aan de hand is. Je hebt iets, óf je bent chronisch ziek. Je leven verandert, en daarmee ook de toekomst die je had gepland. Ook ik heb aan de zijlijn gestaan en zelf ervaren hoe het is om iets of iemand te verliezen. En wat voor effect dit heeft op je dagelijks leven. En daarom komt mijn passie voor het coachen recht uit mijn hart.

Nadat ik mij specialiseerde in kinderen en jongeren met onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK), zag ik de kracht van het coachen in de praktijk. Hoe essentieel het is om iemand letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Maar ondanks dat ik mijn werk als kinderfysiotherapeut met ontzettend veel plezier deed, miste ik iets. Een uitdaging. Ik zat vast aan richtlijnen en protocollen, die mij meer energie kostten dan dat deze opleverden.

Ik besloot mijzelf te ontwikkelen op het gebied van coaching en dit gaf mij direct nieuwe energie. Er ging een vuur in mij branden. Ik besloot dit te combineren met het kickboksen: een sport die mijn grenzen verlegt en waar ik al mijn energie in kwijt kan. En vandaag zet ik deze bijzondere combinatie in om jou verder te helpen.

Contact opnemen

 

Caroline van den Berg bokscoach Zwolle en Hattem

Mijn achtergrond

Ik werk sinds 2002 met kinderen en jongeren. Ik heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van gedragsproblemen, gesprektechnieken, lichaamsbewustzijn, onbegrepen pijnklachten, sportblessures bij kinderen, kracht- en conditietraining bij kinderen, weerbaarheidstrainer en bokscoaching. Ook heb ik ruime kennis van mindfulness en ontspanningsoefeningen. Al deze ervaringen maken mij tot de coach die ik vandaag ben. Naast mijn coachwerkzaamheden ben ik jeugdkickbokstrainer bij Tabonon in Zwolle.

Mijn aanpak

Dit is wat ik doe. Kinderen en jongeren begeleiden naar een fittere versie van zichzelf. Zowel mentaal als fysiek. Dit doe ik recht vanuit mijn hart, op een manier die bij jou past. Ik ben empathisch, maar ook duidelijk en direct. Door deze eigenschappen te combineren met de nodige dosis humor, maak ik de verbinding. Zo krijg je inzichten en bewustwording waar je iets aan hebt. Zonder zweverig gedoe. En zonder poespas. Voordat wij met een traject starten, vind ik het belangrijk om je te leren kennen. Zodat wij elkaar vertrouwen, en jij, bovenal, een goed gevoel hebt.

Als kinderfysiotherapeut ben ik getraind in het signaleren en herkennen van klachten die meer aandacht nodig hebben. Ik weet waar mijn grens ligt als coach. Wanneer wij erachter komen dat er meer nodig is, gaan we samen in gesprek om te onderzoeken wat jou verder kan helpen.

 

Wil je kennismaken?

Neem contact op

“Het is mijn missie om je kennis te laten maken met je eigen ik. Om uit te gaan van je eigen kracht.”