Je voelt dat het tijd is voor verandering

En je hebt de eerste stap gezet. Top. En misschien wel spannend. Maar geen zorgen: samen gaan we aan de slag.

 

De eerste stap is gezet
Ik geef je meteen een eerste inzicht mee: “coaching is zweverig”. Zet dit maar uit je hoofd, want dit is niet hoe het bij mij gaat. Ik maak gebruik van het lichaam. Je lichaam is een kompas: een kompas is een instrument dat de richting aangeeft. Maar als dit kompas niet meer weet waar het naar toe moet wijzen, raak je uit balans. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ik laat je kennismaken met je eigen kracht. Dit kan van alles zijn: boksoefeningen, weerbaarheidstraining, een gesprek, een wandeling, mindfulness, ontspanningsoefeningen of lichaamsbewustzijnsoefeningen.

Jij verdient het om lekker in je vel te zitten. En ik ben er voor je als je je innerlijke kompas wilt gaan volgen.

Meer over het lichaam

Je kunt met woorden liegen, tegen jezelf liegen, maar je lichaam liegt niet. Na een tijdje merk je daarom dat je vastloopt. Je ervaart niet alleen mentale klachten, maar ook fysieke klachten, bijvoorbeeld een onrustig gevoel in je lichaam of pijnklachten waarvoor geen duidelijke lichamelijke oorzaak te vinden is. Dit zijn waarschuwingssignalen van je lichaam, die als een alarm afgaan wanneer je uit balans bent. Vooral in deze vroege fase van je leven maak je veel veranderingen mee: op sociaal, emotioneel én cognitief vlak. Dit kan zorgen voor stress en spanning en dat je niet goed weet hoe je hier mee om kan gaan.

Door je lichaam en geest op deze leeftijd te trainen, krijg je inzichten waar je de rest van je leven enorm veel profijt van hebt.

Bokscoaching

Bokscoaching is een speelse en actieve manier van coachen. Als bokscoach, ga ik met je aan de slag. Ik zet boksoefeningen in om dichterbij jezelf te komen. Je zal merken dat deze manier van coachen heel toegankelijk is. Omdat je actief bezig bent, merk je dat er ineens veel meer naar boven komt: dieperliggende emoties, en gevoelens die onbereikbaar leken. Fysiek aan de slag gaan helpt enorm om grote stappen te zetten. En dát is precies wat wij samen bereiken door te boksen.

Individuele weerbaarheidstraining

In de weerbaarheidstraining besteden we aandacht aan verschillende thema’s: lichaamshouding en -beweging, gezichtsuitdrukking, lichaamssignalen (ja/nee gevoelens), stemgebruik, grenzen herkennen en aangeven, samenwerken en vooral hoe pas je deze vaardigheden toe in je dagelijks leven. Bij al deze thema’s staat het (zelf)vertrouwen centraal.

Lichaamsgerichte oefeningen

Je lichaam laat je zien hoe jij je voelt. Daarom is het belangrijk om hiernaar te luisteren. Samen gaan wij aan de slag met lichaamsgerichte oefeningen die bij jou passen. Dit kan bijvoorbeeld een ademhalingsoefening zijn, maar ook een oefening voor je lichaamshouding. Hoe sta je? Hoe loop je? En belangrijker nog: hoe voelt het als je je bewust bent van je houding en deze actief gaat aanpassen? Vertrouw je jouw eigen lichaam?

Ontspanningsoefeningen en mindfulness

Mindfulness is een stroming in de psychologie die alles te maken heeft met bewustwording. Simpel gezegd ben je bij mindfulness met bewuste aandacht bezig in dit moment. Sommige denken van ontspanningsoefeningen en mindfulness misschien dat het zweverig is, maar er zijn wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het effect. Wat het je bijvoorbeeld kan opleveren is vermindering van stress, verbetering van het reguleren van emoties en een grotere tevredenheid in het algemeen. Naast mindfulness en ontspanningsoefeningen, geef ik ook ontspanningsmassages. Ontspanningsmassages hebben een dalend effect op spanning en stress.

Ben je er klaar voor?

Laten wij dan kennismaken met elkaar. Samen gaan wij op zoek naar de coachingsvorm die het best bij jou past. Ieder coachingstraject is uniek, het aantal sessies is afhankelijk van jouw hulpvraag en doelen.

Tarieven: €65,- per uur tot de leeftijd van 25 jaar
10 sessies: €600,-

Tarieven: €99,- per uur vanaf de leeftijd van 25 jaar
10 sessies: €950,-

Alle prijzen zijn inclusief BTW

 

 

Neem contact op